1. nap - Megérkezés Exeterbe

Több mint 2,5 órás repülőút, majd közel 6 órás buszos utazás után szerencsésen megérkeztem Exeterbe. Nem igazán szeretek repülni, de a napfelkelte kárpótolt mindenért (a fényképgalériában látható néhány kép).

A kéthetes továbbképzés ideje alatt egy családnál lakom, Juliet és a 3 éves kisfia, Oliver Exeterben vártak rám a buszmegállóban. Juliet és a férje, David nagyon közvetlenek, sokat beszélgettünk a délután folyamán, illetve vacsora közben. 

Holnap reggel 9 órától kezdődik a szakmai továbbképzés, mely során azt tanulom, milyen módszerekkel lehet a leghatékonyabban fejleszteni a tanulók angol nyelvi beszédkészségét. Kíváncsi vagyok a csoporttársakra, akik előzetes információk szerint más-más országból érkező tanárok lesznek. Holnap este részletesen beszámolok majd az első nap eseményeiről.

Kedves Tanulók! A fényképgalériában találtok két olyan képet, amelyek valamilyen feliratról készültek. Szorgalmi feladatként le lehet őket fordítani, a tükörfordítást kerüljétek! Szerintetek miért van szükség ezekre a kiírásokra? A megoldásokat e-mailben kérném az ildiko.ivony@gmail.com címre. Nem nehezek, a szorgalmi feladatokért pedig tudjátok, hogy jutalom jár!