2. NAP - ELSŐ NAP AZ ISKOLÁBAN

Izgatottan vártam az első napot. Az iskola nagyon közel van, mindössze néhány perc gyalog, Juliet és Oliver mutatták meg az utat reggel. Az ajtóban várt a kurzus szervezője, aki rövid bemutatkozás és néhány adminisztrációs tevékenység után a tanteremhez kísért. A legtöbb csoporttársam már ott volt. 9-en vagyunk, 4 különböző országból: 3 spanyol, 2 török, 1 cseh és 2 magyar nemzetiségű csoporttársam van, mindenki nagyon barátságos és közvetlen. 

Az első két órán különböző megismerkedési feladatok vártak ránk, melyeknek köszönhetően már 1-2 óra elteltével nagyon sok információt tudtunk egymásról. Ezt követően oktatási rendszerekről beszélgettünk, azok erősségeiről, gyengeségeiről, majd tanítás-módszertani tapasztalatokat, ismereteket cseréltünk.

Délután egy másik csoporttal együtt (körülbelül 20-an) városnéző sétára indultunk. Sétáltunk az Exe folyó partján, illetve megnéztük a gótikus stílusban épített katedrálist. Nagyon sok érdekességet tudtam meg róla, alig várom, hogy mindenről beszámolhassak, a tanulóknak természetesen majd angolul. :)

A séta után a vendéglátó család meleg vacsorával várt. Sokáig beszélgettünk az itteni gyereknevelésről, óvodáról, iskolai követelményekről.

A fényképgalériába tettem fel új képeket: 2 képet az iskoláról, 2 képet a kilátásról az iskolából, 1 képet a csoportról, amely egyik óra végén készült, néhány képet a katedrálisról és 1-2 képet az exeteri utcákról. Ma sem maradhat el a felirat-fordítós szorgalmi feladat, ismét várom a megoldásokat!