3. NAP - TANULÁS

Fárasztóan telt a mai nap, nagyon sok órával és feladattal. Délelőtt három órám volt, mindegyik 60 perces. Az elsőn hétköznapi angol kifejezéseket tanultunk, illetve azokat gyakoroltuk különböző szituációs feladatokon keresztül. A második órán a főiskolai fonetikai tanulmányaink felelevenítését követően kiejtési és intonációs gyakorlatokat végeztünk. Végül kultúrismereti feladatokat kellett megoldanunk, kezdem egyre alaposabban megismerni a másik három országot.

Az ebédszünet után még három szakmódszertanos óra várt rám, mindhárom a beszédkészség fejlesztésére irányult. Nagyon jó gyakorlatokat tanultam, amiket a mindennapi munkám során is tudok majd alkalmazni. Örülök, hogy elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is valóban hasznosítható dolgokat tanulok.

Ma már házi feladatot is kaptam, így este sem fogok unatkozni. :)

A vendéglátó család továbbra is nagyon közvetlen és segítőkész. Minden este 18.30-kor vacsorázunk, a pontosság nagyon fontos. Rendkívül egészségesen étkeznek, nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a teáról nem is beszélve. Azt hiszem, rég ittam már annyi teát, mint az elmúlt 3 napban. :) Az ételeik egyébként finomak és változatosak.

Az itteni embereket illetően is nagyon pozitív tapasztalataim vannak, akár az utcán, akár a boltokban. Barátságosak, nyitottak, egyáltalán nem olyan távolságtartóak, mint ahogyan a legtöbb könyvben bemutatják őket. Remélem, később sem szerzek más jellegű tapasztalatokat!

A fényképgalériában látható 1-2 kép a mai órákról, illetve arról az utcáról és házról, ahol lakom.

Már 3. napja vagyok itt, és még nem esett az eső. :)