8. NAP - AMIKOR EGY ÁLOM VALÓRA VÁLIK...LONDON :)

Ma nem volt szervezett program a csoportunk számára, mindenki szabadon eltölthette a vasárnapot. Egyik csoporttársammal (egy magyar lánnyal) úgy döntöttünk, hogy valóra váltjuk egy régi álmunkat és Londonba utazunk. Rajtunk kívül senki nem vállalta a csoportból ezt az utat, sőt, még a család is próbált róla lebeszélni, de szerencsére sikertelenül. London nagyon messze van Exetertől, több órás az út, amit oda-vissza nehéz egy napon belül úgy kivitelezni, hogy még egy hatalmas város felfedezésére is maradjon idő, de nekünk sikerült! :)

Korán indultunk, hogy minél több időt tudjunk eltölteni Londonban. Körülbelül 7-8 óránk volt városnézésre, utána indulnunk is kellett vissza Exeterbe, hiszen reggel ismét vár az iskola. Azt gondolom, hogy a legfontosabb nevezetességeket sikerült megnéznünk, mint például a Big Ben, Buckingham-palota, Westminsteri Apátság, Downing Street, Trafalgar Square, s ami számomra a legnagyobb élmény volt: a London Eye. Az óriáskerék tetejéről elképesztően szép volt a kilátás, hirtelen olyan kicsinek tűnt az egyébként hatalmas, 8 millió fős város. Nem állítom, hogy nincs már tériszonyom, de sokat fejlődtem az elmúlt napok során. :) 

Londonban egyébként minden nagyon drága (pl. 1 vonaljegy a metrón 2000 Ft,) és az emberekről is teljesen más összképem alakult ki, mint itt, Exeterben. Rengeteg a bevándorló, ők sokkal kevésbé segítőkészek vagy barátságosak, mint az angolok. Az üzletek nagy részében és pénztárakban alig találkoztam igazi angolokkal, mindenhol más-más nemzetiségűek dolgoznak, találkoztam magyarokkal is! :)

Számomra minden fáradtságot megért a mai nap, nagyon nagy élmény volt! Mit is mondhatnék, egy álmom vált valóra! Szerencsére az idő is kedvezett, nagyon szép napsütéses időben nézhettük meg a várost!

Ma sajnos már nem maradt időm képeket feltölteni, de holnap este pótolni fogom! 

Jó éjt mindenkinek!